Informace k testování dětí v MŠ

Informace k testování dětí v MŠ

Testování v mateřské škole bude probíhat pouze u bezpříznakových dětí, v případě projevů respiračního onemocnění by dítě mělo zůstat doma, případně by rodiče měly s dítětem navštívit pediatra.

Testování bude probíhat 2x týdně a o v pondělí a ve čtvrtek formou neinvazivních antigenních samotestů. Testování bude přítomen dohled, který vás bude patřičně instruovat.

Testování bude probíhat v šatně třídy Kuřátek, a to za přítomnosti rodiče, rodič asistuje dítěti, popřípadě výtěr z přední části nosu provede dítěti sám. Je nutné vyčkat výsledku, který lze odečítat po 15 minutách. Počítejte s časovou rezervou, k testu se dostavte nejpozději do 7:45.

Testování se nemusí podrobit dítě, které absolvovalo z důvodu onemocnění COVID-19 pod podmínkou, že neuplynulo více než 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem. Tuto skutečnost musí osoba prokazatelně doložit.

Na následující odkazech nalezne instrukážní videa k samotestovaní. Školy budou využívat testy LEPU a Singclean

test LEPU Testování žáků – YouTube

test Singclean Instruktáž pro školy – YouTube

V případě negativního testu je dítěti umožněn vstup do MŠ.

V případě, že se pozitivní test u dítěte objeví první testovací den (pondělí), dítě neprodleně opouští MŠ, pobyt ostatních dětí v MŠ není ovlivněn. Pokud se pozitivní výsledek testu objeví druhý testovací den (čtvrtek), přechází do domácí izolace všechny děti ve skupině, dítě s pozitivním výsledkem podstoupí RT-PCR test, výsledek testu rodič neprodleně sdělí mateřské škole, pokud je RT-PCR test negativní, všechny děti se mohou opět prezenčně účastnit. V případě pozitivního výsledku předává škola kontakty KHS a celá třída přechází do karantény.

Dokument lze stáhnout zde Informace k testování dětí v MŠ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..