DISTANČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Rodiče předškoláků, zbystřete!

Dle školského zákona je mateřská škola, v níž došlo k omezení provozu povinna zajistit distanční výuku pro děti v posledním roce předškolního vzdělávání. Proto byl pro děti připraven soubor námětů, prostřednictvím nichž se můžou rozvíjet dle požadavků Rámcového vzdělávacího programu. Ten je členěn do pěti oblastí a dítě by se mělo zdokonalovat v každé z nich. Chápeme, že v domácích podmínkách nemáte k dispozici například výtvarný materiál, cvičební pomůcky či hudební nástroje v takové míře, jako my v MŠ, a proto se nebojte zapojit kreativitu a využijte předměty a činnosti běžného života či se obraťte s žádostí o radu na dítě, možná budete sami překvapeni, co zajímavého vymyslí J (ona taková překážková dráha ze židlí, polštářků a pet láhví je totiž velká zábava, stejně jako malování prstem do mouky). Materiály mohou samozřejmě využít i rodiče mladších dětí, jistě v nich naleznou spoustu inspirace, jak své ratolesti zabavit a přitom je vhodně rozvíjet.

Rozpis oblastí spolu s náměty naleznete v levém sloupci „ Ke stažení“ v záložce „Distanční vzdělávání“. Dále můžete nahlédnout i do dokumentu „Jak připravit dítě na psaní“ či využít spoustu publikací pro předškoláky – knihy, pracovní sešity či dětské časopisy.

Pracovní listy, které v dokumentu naleznete, by měly děti přinést do MŠ, uvítáme i nějaký výrobek, popřípadě fotografii, kterou by se mohlo dítě pochlubit. Z výrobků a fotografii pak v MŠ vytvoříme nástěnku, na kterou děti budou jistě náležitě hrdé.

Za celý kolektiv vám všem přejeme hodně zdraví, pevné nervy, spoustu trpělivosti a úsměv na tváři. Sdílejte čas spolu, nikoli vedle sebe.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..